Så söker du medlemskap i Konstliv Halland
föreningen som driver Konstrundan i Halland

ANSÖKAN ÄR ÖPPEN 15 maj - 30 september

Kriterier för att bli medlem:

Du behöver vara yrkesverksam som konstnär eller konsthantverkare, mantalsskriven och bosatt i Halland.

Antingen är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare med genomgången utbildning med yrkesmässig inriktning inom konst/konsthantverk, exempelvis konsthögskola, konstfack eller likvärdig utbildning.

eller

Om du inte har utbildning som ovan, styrker du din yrkesverksamhet med cv/meritlista, exempelvis var du är representerad (kommun, region, museum), offentliga uppdrag, utställningar i galleri/konsthall/museum, det vill säga i lokaler som drivs av arrangörer vars huvudsakliga syfte är att bedriva utställningsverksamhet.

Vi tar en avgift för att behandla din ansökan

Ansökningsavgiften är 300 kronor. Betala in avgiften på föreningens bankgiro: 5124-5116. Märk inbetalningen med ”Ansökan” och ditt namn. Inbetalningen måste vara gjord i samband med ansökan.

SÅ GÖR DU DIN ANSÖKAN:

Vi vill ha din ansökan mejlad som en zippad mapp till: ansokan@konstrundanihalland.se
eller skickad via transfernow.net till samma mejladress.

Mappen ska innehålla:

1. Alla dina personliga data (namn, komplett adress, födelsedata, telefonnummer, e-postadress och var du är synlig i sociala medier, exempelvis webbsida, Instagram, Facebook.
  2. Text där du beskriver ditt konstnärsskap, max 500 ord.
  3. Cv, samlat på max två A4.
  4. 10 foton på dina verk (300 dpi, filformat jpeg)/filmer eller både och. (med film menas de konstformer som har film som uttryck). Ange alltid teknik.
  5. Bild på kvitto av din inbetalning av anmälningsavgiften.

Senast den sista september får du besked om din ansökan.

Om medlemskapet:

Årsavgift/medlemsavgift:
Medlemsavgift: 700 kronor/år. Den avgiften betalar du även om du inte deltar i konstrundan.
Konstrundeavgift/serviceavgift: 1 500 kronor, inklusive moms. Momsen är avdragsgill för dig med företag.

Det här gör du när du är med på Konstrundan i Halland:

1. Öppna din ateljé under konstrundan Du deltar i Konstrundan i Halland genom att visa dina verk i främst din ateljé eller verkstad – eller annan lämplig utställningslokal. OBS!I dessa lokaler får endast medlemmar i Konstliv Halland visa sina verk under Konstrundan.
    Du får ett eget nummer på konstrundans karta.
  2. Delta i våra samlingsutställningar. Vi anordnar flera samlingsutställningar under konstrundan. Du bidrar med ett verk till lokal samlingsutställning och ett till en eventuell länsutställning.
  3. Skylta vägen till din ateljé med vårt sjömärke Vi har röda sjömärken som vägvisare och du får ett unikt nummer att fästa på dina. Vi gör själva våra sjömärken och till hjälp finns en ritning på medlemssidan. Räkna med att du behöver gör ett antal sjömärken för att tydligt kunna visa vägen till dig.
  4. Marknadsför Konstrundan i Halland med vårt gemensamma material. Vi driver våra sociala medier och annonserar i media on- och offline, men du som medlem behöver hjälpa till att synliggöra oss i dina kanaler. Här visar kommunombudet vägen när du blir medlem.

Detta är en förening där vi hjälps åt, vi behöver aktiva medlemmar och du har alla möjligheter att vara med och utveckla Konstrundan i Halland.

Välkommen med din ansökan!